R e k l a m a

Trwałe i nowoczesne – zmywarki dla profesjonalistów

R e k l a m a

Zmywarko-wyparzarka to sprzęt niezbędny w każdym lokalu gastronomicznym. Jeśli prowadzisz bar, pub, restaurację, bistro lub klub i tym samym podajesz klientom napoje i potrawy, czyste naczynia to podstawa. Czyste, lśniące szklanki, talerze i sztućce to domena najlepszych lokali. Jest to kwestia ważna nie tylko ze względów wizualnych, ale także praktycznych i przede wszystkim sanitarnych. Zmywarki gastronomiczne doskonale sprawdzają się do przemysłowego mycia i wyparzania naczyń. Łączą doskonałą jakość wykonania z korzystną ceną i wieloma nowoczesnymi funkcjonalnościami. Odpowiednio wybrane urządzenie pozwoli zaoszczędzić mnóstwo czasu i pieniędzy. Znacząco wpłynie na skrócenie czasu mycia brudnych naczyń. Dodatkowo odciąży pracowników, którzy w tym czasie będą mogli wykonywać inne, ważne obowiązki. Dzięki temu cały lokal prosperuje efektywniej i generuje większe zyski. Jeśli zastanawiasz się, jak wybrać najlepszą zmywarko-wyparzarkę, zapraszamy do lektury. W tekście znajdziesz wiele cennych porad i praktycznych wskazówek. 

1. Co to jest zmywarka gastronomiczna – zmywarka kapturowa?

2. Jaki jest sposób działania zmywarko-wyparzarki kapturowej?  

3. Rodzaje zmywarek gastronomicznych 

4. Jak wybrać najlepszą zmywarko-wyparzarkę?

Co to jest zmywarka gastronomiczna – zmywarka kapturowa? 

Jeśli prowadzisz lokal gastronomiczny, warto zainteresować się produktami, którymi są zmywarki kapturowe. To doskonała inwestycja, która z pewnością się zwróci. Profesjonalne zmywarki kapturowe idealnie nadają się do mycia dużej ilości naczyń. W ciągu zaledwie dwóch minut sprzęt dokładnie wymyje dziesiątki nawet silnie zabrudzonych talerzy, szklanek, sztućców. Dzięki temu mogą one szybko służyć gościom Twojego lokalu. Wśród zmywarek gastronomicznych dostępne są różne modele, zarówno mniejsze, jak i większe. Dzięki temu można je idealnie dopasować do konkretnych potrzeb, które są różne. Bardzo popularne są zwłaszcza zmywarko-wyparzarki kapturowe do pracy ciągłej. Są bardzo wygodne w użytkowaniu. W łatwy sposób można je zainstalować przy stołach wykonanych ze stali nierdzewnej, wyposażonych w specjalne dysze do płukania wstępnego. Jeśli chcesz sprawdzić konkretne modele, znajdziesz je na stronie gastroprodukt.pl/zmywarki-kapturowe.

Jaki jest sposób działania zmywarko-wyparzarki kapturowej? 

1. Wszystkie zabrudzone naczynia, które wymagają mycia, należy umieścić w koszu, a następnie postawić na stole i opłukać bieżącą wodą. 

2. Kosz należy wsunąć do zmywarki i wybrać, a następnie ustawić odpowiedni tryb mycia. Proces czyszczenia trwa tylko 120 sekund. 

3. Kolejny krok to wysunięcie czystych naczyń na stół wyładowczy ze stali nierdzewnej, w celu odparowania z naczyń wody. 

4. Ostatni etap to opróżnienia kosza i przełożenie suchych naczyń tam, gdzie jest ich miejsce docelowe. 

Rodzaje zmywarek gastronomicznych 

Na rynku dostępne są różne rodzaje zmywarek gastronomicznych. Stanowią wyposażenie gastronomii, ale nie tylko. Wykorzystuje się je też na przykład w kuchniach szpitalnych. Niektóre są wyposażone w dodatkowe funkcjonalności, na przykład sterowanie elektroniczne. Wszystkie są przystosowane do mycia naczyń w bardzo wysokiej temperaturze. Przystosowane są także do mycia naczyń, tac, misek, akcesoriów kuchennych i pojemników GN 1/1. Jeśli chodzi o ich ceny, są bardzo zróżnicowane. Dobrej jakości zmywarkę przemysłową można kupić na przykład za 27 183,00 zł, ale też 45 000,00 zł. Niektóre będą najlepszym rozwiązaniem do dużych lokali, inne zmywarki sprawdzą się w nieco mniejszych. Jeśli interesuje Cię sprzęt naprawdę dobrej jakości, warto sprawdzić tę stronę gastroprodukt.pl/zmywarka-gastronomiczna. Sklep to autoryzowany dealer sprzętu najlepszej klasy.

A oto najpopularniejsze rodzaje: 

1. Zmywarko-wyparzarka do szkła – ten typ urządzenia doskonale sprawdza się do mniejszych lokali, w których podaje się głównie zastawę szklaną. Mogą to być na przykład bary i kluby. Sprzęt jest przystosowany do zmywania szklanek i innych, niewielkich gabarytowo naczyń. Myje szkło, ale także zapobiega jego matowieniu. 

2. Zmywarko-wyparzarka do pracy w trybie ciągłym – tego typu produkty pozwalają na ciągłą pracę. Idealnie sprawdzają się do zachowania czystości naczyń w dużej kuchni. Są bardzo pojemne. Wyróżnić można zmywarki kapturowe i tunelowe. 

3. Zmywarko-wyparzarka do garnków i termosów cateringowych – doskonale sprawdza się do mycia wielkogabarytowych naczyń cateringowych. Można w niej myć także kosze piekarnicze i narzędzia rzeźnicze. 

Jak wybrać najlepszą zmywarko-wyparzarkę?

Zastanawiasz się, jak spośród wielu produktów w ofercie wybrać taki, które będzie najlepszy? Przede wszystkim warto zastanowić się, jakie są potrzeby lokalu, który chcesz wyposażyć w zmywarkę gastronomiczną. Wiele zależy od tego, jaki jest profil działalności lokalu. Inne potrzeby będzie miała piekarnia, a inne dom weselny. Dobra zmywarka powinna optymalizować pracę i działa jak najbardziej wydajnie. Jeśli szukasz urządzeń na najwyższych poziomie, zaglądnij na stronę gastroprodukt.pl/zmywarko-wyparzarki.

R e k l a m a

ZOBACZ TEŻ

R e k l a m a
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
R e k l a m a

SPOŁECZNOŚĆ

7,035fanówPolub nas
763obserwującychObserwuj

KOMENTOWANE

R e k l a m a

NAJNOWSZE

R e k l a m a
0
Podziel się swoją opiniąx